Openbare RACE DAY

Hoe, wat, wanneer

Kom eens per maand of twee maanden (gratis) racen tijdens een openbare RACE DAY van 11:00 uur tot 15:00 uur. Op deze dag kan vrij gereden worden met miniatuur Mini Coopers. Op de 4-baans Carrera racebaan worden deze dag wedstrijden gehouden en aanmelden hiervoor is noodzakelijk zodat een wedstrijdschema gemaakt kan worden. De eerstvolgende RACE DAY datum staat bovenaan de homepage.

Wil je met meerdere personen op een bepaald tijdstip gelijktijdig racen, dan raden we je zeker aan je van tevoren aan te melden. Zonder aanmelden ben je uiteraard ook welkom en kan je meedoen als er nog plek is (meestal wel) en anders moet je even wachten.

Programma (zo vaak als kan)

Mini Coopers vrij rijden en indien voldoende deelnemers kan een programma als volgt doorlopen worden:
  • Training: leer de baan, de Mini Coopers en besturing kennen
  • Kwalificatie: bepaal je start positie
  • "Standaard Race": start op basis van kwalificatie
  • "Niet-standaard Race": start op basis van omgekeerde kwalificatie
  • "Omgekeerde Race": als race 1, maar andere richting
Carrera wedstrijden:
  • Training: leer de baan, de modellen en besturing kennen
  • Race in baan 1 t/m 4

Fun-factor garantie

Racen met deze miniatuur modellen staat garant voor een hoog fun-factor gehalte. Met maximaal 10 Mini Coopers door 1 bocht gaat natuurlijk nooit goed (en dat is ook precies de bedoeling). Op de Carrera baan wissel je af van baan 1 t/m 4, wat elke keer een andere dimensie geeft aan het rijden.

De RACE DAY wordt steeds op een ander Mini-circuit gereden en elk circuit kent zijn eigen uitdagingen. De 4 banen van de Carrera racebaan hebben elk hun eigen snelle en langzame delen dus laat op tijd je gas los. Op de Carrera baan kan gereden worden met diverse soorten auto's: van F1 tot Mario Karts en van DTM tot Le Mans modellen.